Wist ik wat liefde was?
Ja, verliefd worden! Het niet fatsoenlijk na kunnen denken en fladderende vlinders in je buik zo groot als ‘n olifant.

Wist ik wat houden van was?
Ja, toch? Na verliefd zijn komt toch houden van; als in de zin van die olifanten-vlinders zijn iets rustigere vlinders die wat op en neer paraderen. Nou.. toen was daar mijn eerste kind. Binnen 1 sec had die houden-van een record aangetikt. (Je weet wel net als die kop van Jut, BAM, je hengst met n hamer op een kop en de bel rinkelt meteen) Geluksvogels zijn wij!

Maar oké, door die houden van zijn er ook andere momenten waar die bel van de kop van jut van gaat rinkelen, 100% garantie tot janken bij all you need is love, ontroerd worden als de lammetjes weer in de wei staan, emotioneel als ik complimentje krijg van mijn zoon “je ziet er mooi uit, mama”

Dankbaar dat deze ‘houden van’ verdubbeld is met nog een kindje. Dubbel liefde, dubbel dankbaar, dubbel zorgen.. En als we ze samen bezig zijn vragen we weleens aan elkaar “ben jij ook zo trots?”

Af en toe mezelf willen knijpen en even met de beide beentjes op de grond met het besef dat we ECHT lucky bastards zijn om dit te mogen ervaren.

En kennen jullie ook dat piekeren? Eigenlijk gewoon van het te veel houden van wat zorgen met zich mee brengt, omdat je gewoon het allerbeste van ‘t beste voor je kind wil. Het uit de wind houden van narigheid, verdriet, angsten en pesterijen.

Maar helaas, dat gaat in deze grote boze wereld niet allemaal zo rooskleurig. Het brengt naast zoveel liefde ook zoveel angsten met zich mee. Slapeloze nachten van het non-stop nadenken, beren op de weg zien, beren van de weg vegen.. de diamant zonder te veel te moeten slijpen, toch de allermooiste diamant te laten zijn!

Wist ik wat houden van was?
Niet helemaal, ik wist het, maar ik wist niet dat houden van ook bijna pijn kan doen.


Geschreven door: Stacey

Add to cart